Beknopt curriculum
Opleiding
Werkervaring
Overzicht van mijn film, televisiedrama- en theaterproducties
Scenario's
Publicaties
Interviews
Schrijvers / Scenaristen waar ik mee gewerkt heb
Acteurs waar ik mee gewerkt heb
Actrices waar ik mee  gewerkt heb
Interessante doorverbindingen
Directing, writing, coaching and casting
Nadere informatie over ALL FICTION en deze website
Antonie Kamerling in SAINT AMOUR - Foto: Leendert Jansen

Eric Oosthoek, Foto Leendert JansenBEKNOPT CV:

Eric Oosthoek (1948) studeerde in 1972 als een van de eersten van zijn generatie af als toneel- én televisiedramaregisseur aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij werkte tijdens zijn studie verschillende malen als regie-assistent van Engelse en Duitse regisseurs van toneel- en televisie-drama. Daarna werkte hij een aantal jaren als toneelregisseur.
In die periode voltooide hij de NOS-opleiding televisieregie van Studio Santbergen in Hilversum. Als vervolgstudie volgde hij in de Verenigde Staten verschillende masterclasses op het gebied van dramaregie, acteren voor de camera en montage. Naast een reeks documentaires realiseerde hij sinds 1977 voor de IKON Televisie én voor verschillende andere Nederlandse publieke omroepen een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Lees verder in het productie-overzicht


Oosthoek was meermalen lid van internationale jury's, waaronder de Prix Italia en de Prix Genève-Europe. Sinds 1990 publiceert hij vakliteratuur en schrijft hij opnieuw met regelmaat eigen scenario’s. In 2000 ging op het Nederlands Film Festival zijn eerste telefilm naar een eigen scenario SAINT AMOUR in première, in 2001 werd daar zijn korte film MORGEN GA IK ZELF vertoond. Recent schreef hij in opdracht van de Intendant van het Nederlands Fonds voor de Film het speelfilmscenario VLUCHT ! In 2006 werd zijn vierde telefilm GEBROKEN ROOD uitgezonden op de Frans-Duitse cultuurzender ARTE. In datzelfde jaar werkte hij samen met co-auteurs Oscar van den Boogaard en Steven van Watermeulen voor de IKON Televisie aan zijn nieuwe telefilm ANNA. Zijn meest recente project is het scenario van ALLES WORDT PRACHTIG, een radiodramaserie (6 x 30') in opdracht van AVROTROS.


Oosthoek is lid van / aangesloten bij:
DDG Dutch Directors Guild
LIRA Literaire Rechten Auteurs
VERS Vereniging van Nieuwe Film- & Televisiemakers
VEVAM Vereniging ter Exploitatie van Vertoningsrechten op Audiovisueel Materiaal
AUTEURSBOND Netwerk ScenarioschrijversNaar boven Terug
Allfiction